Actividades Radicais 3 dias


Wij bieden diverse aktieve avontuurlijke 3 daagse trips voor jongeren en ouderen op maat. Deze zijn onderling te combineren, maar ook met de korte wandel- en fietsvakanties.

Aktief met QNPportugalMountainbiken, canyoning, kanoen en bergbeklimmingen zijn de verschillende avontuurlijke aktiviteiten die u in deze prachtige omgeving in het groene centrum van Portugal kunt beleven.

Deskundige locale begeleiders zijn waar nodig uw gids bij deze compleet verzorgde arrangementen. 


Canyoning

Omgeving Gois.

Aktieve vakantie op maat met QNPportugalDoor prachtige rotsachtige gebieden waar veel watervallen, riviertjes en beken verfrissend het landschap sieren kun je heerlijk naar beneden langs touwen aan de rotsen. Wadend door de rivier, maar ook springen in de lagunes. Gehuld in een neopreenpak dat bescherming biedt o.a. tegen t koele bergwater. Een begeleid avontuur voor aktieve vakantiegangers.

Beklimmingen

Aktieve trip op maat met QNPportugalMet uitzicht over de vallei van de rivier de Mondego start je in Peneda de Castro. Op deze begeleide tour zul je het indrukwekkende panorama van dit gebied ervaren, rotsformaties die bekend staan als de Livraria oftewel de bibliotheek. De volgende dag ga je naar de Buracas de Casmilo waar je een meer inspannende beklimming onder begeleiding van een gids zult doen. Ontdek de schoonheid van de `kamers`in dit granieten massief.  

Mountainbiken 

Mountainbiken in Serra da lousãOntdek de ongerepte natuur van de Serra de Lousã. Mountainbike routes in overvloed geven je de kans om verschillende moeilijkheidsgraden te ervaren. Downhill en Cross Coiuntry tracks waar je de prachtige natuur, reebokken roofvogels en everzwijnen en veel meer kunt tegenkomen. De hoogste top ligt op 1200 meter. Dit gebied wordt veelvuldig gebruikt voor trainingsactiviteiten en om materialen te testen door bikers van over heel de wereld. Overnachting op een sfeervolle authentieke quinta.


Kanoën

KANORioMondegoIVOp een prachtige plek in de idyllische natuur vertrek je van een van de grootste stuwmeren, Aguieira, van midden portugal en kom je aan bij het rivierstrand van Senhora da Ribeira. Een kanotocht van 8 km door het overweldigende groene heuvelachitige landschap. De tweede tocht gaat van het rivierstrand bij Penacova naar de eeuwenoude universiteitsstad Coimbra, Unesco Wereld erfgoed. Je overnacht in een sfeervolle landelijke Turismo rural accommodatie. 
Neem aub contact met ons op voor meer informatie.  

Verlenging van uw verblijf

U kunt uw vakantie verlengen met een verblijf in de eeuwenoude gezellige universiteitsstad Coimbra, rijk aan cultuur, bijvoorbeeld inclusief een fado avond. 


Uitzicht van Casa de Cima vakantiehuis van qnpportugalTevens kunt u aanvullend een relaxt verblijf op een van de prachtige landelijk gelegen Quintas boeken of u kiest voor het schitterend gelegen vakantiehuis Casa de Cima dat tevens bij ons te boeken is.


Vizinhança

O Rio Mondego constitui o maior rio português. Nasce na Serra da Estrela com o pico máximo de 1993 metros, continuando durante 234 quilómetros por Manteigas, até desaguar no Oceano Atlântico, na Figueira da Foz, passando por cidades como Coimbra e Montemor-o-Velho.

Mondego